Diensten


Grafisch ontwerpen en vormgeven / fotografie
Birgitta Grafische Vormgeving bestaat sinds 2007 en richt zich op het ontwerpen en vormgeven van alle denkbare drukwerk zoals posters, flyers, huisstijlen, advertenties, boeken, folders e.d. maar ook ruimtelijke objecten zoals stands, banners, vlaggen, e.d. waarbij indien gewenst, ook gebruik wordt gemaakt van eigen fotografie. Alles tot en met het eindproduct. Web-design behoort eveneens tot de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee over het ontwerp en de vormgeving.
Bespreken opdracht
Wat mogen we voor u betekenen? Vooraf goed en duidelijk overleg voeren met de klant om in te leven en te begrijpen wat de wensen zijn. Samen vormen we een team om tot een uniek resultaat te komen. Opdrachten lopen uiteen van regionaal tot internationaal.
Ambachtelijk vakwerk
Een strakke en gedegen vormgeving staan bij ons hoog in het vaandel. Iedere opdracht wordt met de best mogelijke zorg en aandacht behandeld en tot in de details nauwkeurig afgewerkt.
Vriendelijke tarieven
Wij zijn u graag van dienst! We leveren vlot en goed werk tegen vriendelijke tarieven.
Tevreden klanten
Wij streven ernaar dat iedere klant tevreden mag zijn over het eindresultaat en we hopen dat u het ook verder vertelt aan anderen.

Team

Birgitta de Jonge – van Daal

Birgitta de Jonge – van Daal

Grafisch ontwerper

Birgitta is in juli 2000 afgestudeerd in ‘Reclame Presentatie en Communicatie’ aan het St. Lucas college te Boxtel. Hierna heeft zij voor diverse gerenommeerde reclamebureaus en een drukkerij mogen werken als assistent art-director / grafisch vormgever / creatief dtp’er.

In 2007 is reclamestudio Birgitta Grafische Vormgeving opgericht. De reclamestudio richt zich met name op het grafisch ontwerpen en vormgeven van reclame uitingen zoals webdesign, huisstijlen, posters, flyers, boeken, folders, brochures, periodieken, tijdschriften, e.d. maar ook op banners, expowanden, vlaggen. Indien gewenst wordt er ook gebruik gemaakt van eigen fotografie.

Wat Birgitta Grafische Vormgeving kenmerkt is oog voor detail, ware schoonheid en puurheid. Een eerlijk en uniek ontwerp voor een eerlijke prijs. Nieuwe ontwerpen worden met zorg en aandacht uitgevoerd. Er is dan ook zorgvuldig overleg met zowel de opdrachtgever als de drukkerij om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Dit leidt vervolgens tot volle tevredenheid van de opdrachtgever.

Marco de Jonge

Marco de Jonge

Accountant AA

Marco is in 1999 afgestudeerd als Accountant (AA) aan de Hogeschool te Delft. Hierna heeft hij als Assistent Accountant / Opdrachtleider, Relatiebeheerder Accountancy en Accountant bij enkele Accountantskantoren gewerkt welke gespecialiseerd zijn in het MKB. Momenteel is Marco werkzaam als Teamleider Accountancy voor een accountantskantoor.

Voor Birgitta Grafische Vormgeving ondersteunt Marco op administratief, fiscaal, bedrijfseconomisch gebied en voor verslaggeving.

Marco is zeer accuraat en deskundig op het gebied van alles wat met cijfers te maken heeft. Hij heeft verstand van zaken en zijn vakkennis is altijd up to date.

Voor de boekhouding / het verzorgen van aangiftes / het maken van jaarverslagen en het verlenen van advieswerk ben je bij hem dan ook aan het juiste adres!

Susanna Hüsstege

Susanna Hüsstege

Illustrator

Susanna is sinds 2023 onze nieuwe aanwinst en grote hulp bij het vervaardigen van prachtige illustraties. Zo maakte zij de illustraties voor de kaartjes van Carlo Acutis. Susanna’s vader is iconenschilder dus het tekenen en schilderen zit duidelijk in de genen. Van kleins af aan was Susanna al bezig met het maken van allerlei mooie creaties en inmiddels heeft zij zich met veel passie voor het illustreren verder ontwikkeld. Zo helpt zij haar vader wekelijks bij het maken van de iconen. Niet voor niets dat wij graag met haar samenwerken.

Portfolio

Opdrachtgevers

Birgitta heeft me verrast met haar verrassende en creatieve stijl.
De opdracht om het gelegenheidsmagazine Ljocht & Fjoer (Licht & Vuur) vorm te geven heeft ze accuraat opgepakt.
Birgitta komt de afspraken na en is lenig als het gaat om het meebewegen met de wensen van de klant zonder consessies te doen aan haar eigen stijl. Ik zie er naar uit om in de toekomst weer met haar in zee te gaan.

Sipke Draisma
Senior communicatieadviseur bij De Zalige Zalm

Ik heb een goede ervaring opgedaan door met Birgitta in zee te gaan. Er is een mooie flyer van mijn bedrijf ‘Reil en Zeil’ tot stand gekomen. Birgitta werkt snel, netjes en is net als ik, gevoelig voor details. Birgitta regelt het van het begin tot het einde, dus je wordt volledig ontzorgt!

Inez Lijkema
Reil en Zeil

Birgitta is een creatieve, flexibele vormgever die heel accuraat werkt. De samenwerking met Birgitta verloopt heel plezierig. Zelfs als ik haar een opdracht geef met een hele strakke deadline krijg ik altijd een vriendelijke, rustige reactie. Haar oog voor detail is iets waar je op kunt rekenen, als Birgitta iets heeft gemaakt dan weet je dat het tot in de puntjes verzorgd is. Zij denkt altijd met je mee en neemt het initiatief om met alternatieven te komen die soms verrassend en altijd uitstekend vormgegeven zijn.

Liesbeth Janssen
Marketing Specialist Yaskawa

Uitgeverij Betsaida werkt al geruime tijd samen met Birgitta Grafische Vormgeving en zeer naar onze tevredenheid!

Birgitta verzorgt voor ons kaftontwerpen voor boeken, inlay’s voor DVD’s en banners. Ook de vormgeving van ons logo is van haar hand. Heel vaak worden wij voor Birgitta’s ontwerpen gecomplimenteerd – dat zegt alles!

Miek Derks
Uitgeverij Betsaida

Birgitta is een getalenteerde, vindingrijke grafisch vormgever. Zij heeft een goed ontwikkeld gevoel om de lay-out, de typografie, de beelddragersoort, het kleurgebruik en de fotosoort precies af te stemmen op de inhoud van de tekst en de doelgroep. Waar nodig bevordert zij de leesbaarheid door bijzondere toepassing van de typografie en voegt zij signaalkleuren toe als blikvanger voor de belangrijkste informatie. Daarbij biedt zij vaak alternatieven aan, zodat men kan kiezen voor een meer behoudende of een modernere variant. Haar werk oogt fris waar dit kan en ingetogen waar het nodig is.

Birgitta is echter bovenal een vriendelijke en betrouwbare collega. De samenwerking met haar is erg aangenaam. Zij houdt zich aan afspraken en deadlines. Zij is bovendien erg duidelijk in haar aanwijzingen en stelt gerichte vragen om tot een optimaal eindproduct te komen. Je kunt Birgitta op ieder tijdstip benaderen met een vraag. Als zij op dat moment niet beschikbaar is, geeft zij aan wanneer zij wel bereikbaar is. Daardoor is de samenwerking erg soepel en prettig.

Marleen Petrina-Bosch
Parliamentary Reporter at Tweede Kamer der Staten-Generaal

Door Pien van den Boorn de auteur van: “Hoe je zorgleerlingen vleugels geeft” ben ik in contact gekomen met Birgitta (de Jonge) Grafische Vormgeving. Birgitta had de vormgeving en de lay-out voor het boek al zo goed als klaar.

Voor het uitgeven van deze titel was er een kort tijdspad en doordat het een POD uitgave werd waren er wat technische aanpassingen voor de bestanden nodig.

Birgittta heeft dit snel en professioneel opgepakt en door haar kennis en flexibiliteit is het boek op tijd verschenen. Kortom een zeer prettige samenwerking.

Marco Harzing
Publishing professional at and owner of Graviant

Birgitta heeft de vormgeving verzorgd voor een organisatie waar ik tussen 2006-2008 werkzaam ben geweest. Het contact met Birgitta verliep prima; zij heeft een klantgerichte houding. De vormgeving voldeed aan de wensen van de organisatie, waarbij Birgitta ten allen tijde bereid was om mee te denken bij nieuwe projecten.

Annemarie Latour
Auteur en Communicatie

Kerk in Nood huurt Birgitta al vele jaren in voor creatieve producties: print (brochures, folders, advertenties, catalogus), fotografie (verkoopartikelen), online (banners), promotiemateriaal (gadgets, tentoonstellingsmaterialen, banners, vlaggen, spandoeken, enz). Met oog voor detail en consequente bewaking (en ontwikkeling) van de huisstijl. De creaties worden altijd op tijd aangeleverd volgens de gewenste specificaties.

Henk Cruts
Manager Marketing & Fundraising

Birgitta is een creatieve graphic designer met wie het uitermate prettig is om mee samen te werken. Haar esthetisch oog is geweldig, haar gevoel voor details eveneens. Als vormgeefster van mijn boekje “Hoe je zorgleerlingen vleugels geeft en iedereen om hen heen; handreiking aan docenten” heb ik enkel lof. Graag wil ik haar werk aanbevelen bij andere, potentiële auteurs.

Pien van den Boorn
Auteur van “Hoe je zorgleerlingen vleugels geeft en iedereen om hen heen; handreiking aan docenten”

Birgitta de Jonge is een prima ontwerpster die mijn teksten goed vertaalt in heldere beelden. Ze is servicegericht, snel en anticipeert.

Joop van der Donk
Teksten die er toe doen

I have worked with Birgitta as editor in chief of the weekly Katholiek Nieuwsblad. She was competent, creative, pro active in a spirit of service to the client. Nowadays I work positively with her as communication officer of our parish, a.o. for our parish logo. Outstanding to me are the logo she designed for the Jorisparochie in Eindhoven and the newsletters for Church in Need Holland.

Ik heb lange tijd met Birgitta gewerkt in de vormgeving van Katholiek Nieuwsblad. Ze toonde zich daarin niet enkel kundig en creatief, maar ook dienstbaar en pro-actief. Als bestuurslid van de parochie heb ik opnieuw met Birgitta positief te maken gekregen. Wat er qua vormgeving uitspringt zijn haar logo voor de Jorisparochie in Eindhoven en de nieuwsbrieven voor Kerk in Nood.

Ed Arons
Former editor in chief Katholiek Nieuwsblad

Contact


BIRGITTA GRAFISCHE VORMGEVING

 • +31(0)6 46662227
 • info@birgittavormgeving.nl
 • www.birgittavormgeving.nl
 • Van Duijnhovenstraat 2
  5708 EZ Helmond
  The Netherlands
  Tel: +31(0)492 543999

  K.v.K. Eindhoven: 17212474
  BTW-ID: NL001887207B07